X

Розвізний фургон IVECO Daily перетворили на plug-in гібрид

Немецкая компания Quantron AG занимается переоборудованием коммерческих автомобилей, оснащая их электрическими или гибридными силовыми установками

Нещодавно ми вже писали про вихід на європейський ринок легких електричних вантажівок Q-ELION від німецької компанії Quantron AG. А тепер від фірми прийшли свіжі новини — було розроблено plug-in гібридний розвізний фургон-Q-Light.

Гібрид на підключенні Q-Light Hybrid поєднує в собі великий запас ходу з можливістю руху в беземісійному режимі. В цьому випадку, в режимі роботи виключно на електротязі фургон може проїхати до 70 км з максимальною швидкістю 80 км/год. На повну зарядку батарей йде до 3,5 год., крім того акумулятори заряджаються в режимі рекуперації під час гальмування.

У цьому випадку Q-Light Hybrid побудований на базі розвізного фургона IVECO Daily, хоча для переобладнання замовник може запропонувати й іншу аналогічну машину. При цьому повна маса гібрида може варіюватися від 3,5 до 7 т, а вантажопідйомність досягати 3,4 т.

Зазначимо, що Федеральне міністерство транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини оголосило, що підтримає таку електрифікацію транспортних засобів із грантом до 80% витрат уже з липня 2021 року.