X

Реалізовано найбезпечнішу вантажівку для перевезення скла

Этот грузовик Scania P320 был заказан одной украинской компанией для перевозки стеклянной продукции и отличается интересной комплектацией

Підібрати оптимальну вантажівку для тих чи інших перевезень — справа відповідальна, адже від цього залежить швидкість доставки вантажу, його безпека і вартість експлуатації. І наочний тому приклад — нещодавня поставка в Україну нового автомобіля Scania P320 в доволі незвичайній для нашого ринку комплектації.

Почнемо з того, що замовнику потрібна була машина для перевезення скляної продукції. У підсумку він отримав бортову машину 4х2, оснащену краном-маніпулятором Palfinger, а також двовісним причепом. Бортову платформу і причіп виготовила польська компанія Wesob. І що цікаво — перша вісь причепа зроблена підйомною, що в ненавантаженому стані дає змогу зберегти шини, зменшити опір коченню і знизити витрату палива.

А щодо безпосередньо шасі Scania P320, то воно укомплектоване 320-сильним турбодизельним двигуном, що працює в парі з автоматизованою коробкою передач GR985. Машина оснащується спальною кабіною, пофарбованою в красивий синій колір Mediterranean Blue. Водій оцінить систему клімат-контролю, автономний обігрівач на 3 кВт, датчик дощу і, звісно, шкіряне кермо.

До речі, зовні кабіни, на дверях, нанесено напис Scania 130 Years, що здорово прикрашає вантажівку і наочно показує — скільки років виповнилося найстарішому шведському виробнику вантажівок і автобусів.

Окремо варто сказати про активну безпеку. Так, крім системи курсової стійкості ESP, є передова система автоматичного гальмування AEB+. Остання за допомогою радарів і камер стежить за дорожньою обстановкою попереду автомобіля, і якщо є загроза зіткнення, подає водієві сигнали. Якщо той не зреагував, вона застосовує автоматичне екстрене гальмування.

Відзначимо також наявність пакету “Контроль” телематичної системи керування автопарком Scania FMS, яка дає змогу відстежувати місцезнаходження автомобіля в будь-який час і стежити за показниками вантажівки і стилем водіння.

Читайте також:
В Україні з'явився унікальний автопоїзд для лісового господарства