X

Реалізована остання партія автобусів ЗАЗ I-VAN

В конце февраля были распроданы последние автобусы семейства ЗАЗ А07 I-VAN – теперь их место полноценно займут машины линейки А08

Днями компанія “Юніверсал Моторз Груп” (структурний підрозділ “УкрАвто”), офіційний дистриб’ютор Запорізького автозаводу, розпродала зі складу останню партію автобусів сімейства А07. Це приміські машини моделі ZAZ А07А12.

Зазначимо, що автобуси А07 I-VAN почали виробляти на ЗАЗі ще в 2005 році. За ці роки було створено 14 різних модифікацій і побудовано майже 3 тис. од. Головним незмінним атрибутом всіх цих машин є індійське шасі Tata. Свого часу машина – тоді ще з двигуном Євро 2 – побувала у нас на тест-драйві.

Останнім виконанням автобуса-довгожителя якраз і стала приміська версія ZAZ А07А12. З довжиною 7,4 м та колісною базою 3,8 м автобус розрахований на перевезення 38 осіб (місць для сидіння — 25). Машина укомплектована 3,8-літровим 138-сильним турбодизелем Cummins I4 стандарту Євро-5 і механічною 6-ступеневою коробкою передач G-600. Підвіска коліс — залежна, ресорна.

Останню партію автобусів поставили в Одеську область для перевезення співробітників дорожньо-будівельної компанії. Тепер місце А07 повноцінно займе модель ZAZ А08, доступна в приміській, міській та шкільній модифікаціях.

Читайте також:
Новий автобус ЗАЗ А08 пішов на експорт