X

Safra і Symbio анонсували поставку 1500 водневих автобусів

Компании Safra и Symbio объявили о сделке по поставке на европейский рынок 1500 французских автобусов на топливных элементах. Машины начнут поступать заказчикам уже в декабре 2021 года

Уже як партнер у проектуванні першого у Франції автобуса з водневим двигуном, компанія Safra, що базується в Альбі, і Symbio (дочірня компанія Michelin і Faurecia) узгодили умови на випуск 1500 автобусів. Партнерство між двома компаніями було розпочато в 2019 році.

Businova — перший французький автобус на водневих паливних елементах, розроблений Safra і укомплектований Symbio — уже можна побачити на вулицях кількох міст, таких як Артуа-Гохель, Осер, Версаль і Ле-Ман.

Ці 12-метрові автобуси на паливних елементах будуть оснащені технологією Plug-and-Play від Symbio. В її основі лежить модуль паливних елементів потужністю 45 кВт, який вже готовий до серійного виробництва.

“Ми запустили першу фазу для прискорення темпів випуску, яка передбачає розширення нашого виробничого інструменту з точки зору матеріалів, технологій і людських ресурсів. Цей перший крок дасть нам змогу швидко вийти на виготовлення 140 автобусів на рік.

Наступний етап буде ще амбітнішим, оскільки ми плануємо інвестувати загалом 100 мільйонів євро протягом 10 років, щоб виробляти більше і швидше, щоб значно знизити витрати”, — говорить Вінсент Лемер, генеральний директор компанії Safra.

Читайте також:
Volgren собирается представить свой автобус на водороде

Зазначимо, що компанія Symbio почала будівництво найбільшого в Європі заводу з виробництва паливних елементів у Сен-Фоне, Франція, де в кінцевому підсумку випускатиме до 60 000 систем на рік. Компанія також продовжує покращувати характеристики своєї продукції за рахунок інноваційних процесів.