X

Самоскид випробували на міцність цікавим способом (відео)

Напевно, багато хто бачив, як проводять краш-тести вантажних автомобілів: скидають на кабіну  болванку, що хитається, як маятник, перекидають машину набік, зокрема і на ходу, імітують лобовий удар.

Однак сьогодні ми розповімо про ще одне доволі жорстке випробування — скидання важкого вантажу на самоскид Volvo FMX. Тільки уявіть, залізобетонний блок у 2 тонни, який просто кидають з висоти від 0,5 м до 3,5 м. І так 26 разів. Спершу, коли дивишся відео, можна подумати, що це перевіряють на міцність самоскидний кузов шведської марки Zetterbergs.

Насправді ж у випробувальній лабораторії Volvo Truсks таким ось способом оцінюють на міцність кріплення силового агрегата — двигуна і автоматизованої коробки передач I-Shift. Саме тому спочатку вантаж опускається в центр кузова, а потім його зміщують до передньої стінки, адже саме під нею і розміщена трансмісія. Навантаження, що й казати, жахливі — сила тяжіння досягає 213 (!) тонн.

Так що клієнти, купуючи вантажні автомобілі Volvo FMX, спеціально створені для важких умов експлуатації, зокрема і в умовах кар’єра, можуть бути впевнені, що ці машини витримають справді дуже багато. До речі, в 2020 році на ринок вийшли вантажівки FMX нового покоління і за рік їх вже встигли оцінити у багатьох країнах, зокрема і в Україні.