X

САУ “Богдана” на шасі КрАЗ здивувала дальністю пострілу (відео)

В Одеській області, на військовому полігоні «Алібей» з 12 грудня до 25 січня проводилися вогневі стрільби САУ «Богдана» в рамках визначальних відомчих випробувань Міністерства оборони України. За цей час було зроблено 450 пострілів снарядами чеського і турецького виробництва, повідомляє Defense-Express.

Звичайними, осколково-фугасними снарядами була досягнута дальність пострілу 42 км. І це при тому, що розрахункова становить 40 км.

Зазначимо, що САУ «Богдана» розроблена на Краматорському заводі важкого машинобудування. Вона укомплектована знаряддям “натовського” калібру 155 мм і автоматичною системою заряджання, що дозволяє робити до шести пострілів за хвилину. Боєкомплект становить 20 снарядів.

В основі САУ лежить шасі КрАЗ-63221 (6х6) із дворядною 5-місною броньованою кабіною. Остання оснащена ФВУ, приладами спостереження і нічного бачення, приладами радіаційної та хімічної розвідки і контролю, а також радіостанцією.

Читайте також:
"АвтоКрАЗ" виготовив для Міноборони тягачі з автоматом (відео)

Шасі укомплектовано 420-сильним турбодизелем, оснащено системою централізованої підкачки шин. Що стосується шин, то вони обладнані вставками RunFlat, що дають змогу пересуватися навіть за умови цілковитої втрати тиску. Контрольна витрата палива заявлена на рівні 37 л на 100 км. Запас ходу становить 1200 км. Широкій публіці САУ була показана на військовому параді в Києві, в серпні 2018 року.

ВІДЕО дивитися ТУТ