X

Scania презентувала електровантажівку із запасом ходу 250 км (відео)

Сегодня, 15 сентября компания Scania провела презентацию новых грузовиков: полностью электрической модели, а также машины Hybrid Plug-In c увеличенным запасом хода

Компанія Scania 15 вересня офіційно презентувала свою першу, підготовлену до серійного виробництва електричну вантажівку. Машина може бути оснащена або п’ятьма батареями ємністю 165 кВт.год або дев’ятьма — на 300 кВт.год. Вони живлять електромотор потужністю 230 кВт (близько 310 к. с.) і з максимальним крутильним моментом 2200 Нм, що досягається практично в усьому діапазоні обертів. У першому випадку запас ходу становить 130 км, а в другому — досягає 250 км.

Нова вантажівка Scania оснащена повністю електричною коробкою відбору потужності — на 60 кВт, призначеною для роботи допоміжного обладнання надбудови: наприклад, холодильних систем і крюкових навантажувачів.

Електрична вантажівка Scania доступна з кабінами серій L і P, обидві з яких розраховані для роботи в міських умовах. У цьому сенсі особливо примітна кабіна серії L, яка завдяки низькій смузі не тільки полегшує посадку-висадку, а й забезпечує водієві прекрасний огляд.

Другою новинкою від Scania стала вантажівка з гібридною силовою установкою Plug-In, яка отримала збільшений запас ходу під час руху виключно на електротязі — до 60 км. Нагадаємо, що перша гібридна вантажівка Scania пішла у виробництво ще в 2014 році.

Гібридна вантажівка на підключенні Scania оснащена зарядним роз’ємом CCS для заряджання від електричної мережі. За умови зарядки постійним струмом потужністю 95 кВт три акумуляторних блоки будуть наповнені до 80% приблизно за 35 хвилин. Вантажівку також можна заряджати за допомогою рекуперативного гальмування.

Завдяки новим батареям з більш високою щільністю енергії кожен із трьох блоків має встановлену потужність 30 кВт.год, що в сумі становить 90 кВт.год, — вантажівка може проїхати в електричному режимі до 60 км, залежно від загальної повної маси, топографії та типу кузова. Крім того, додаткова зарядка може виконуватися, коли вантажівка припаркована для навантаження або розвантаження, або коли водій відпочиває.

Крім електричного двигуна потужністю 115 кВт гібридна вантажівка оснащена 9-літровим дизельним двигуном потужністю 280-360 к. с.

Вантажівка Scania Hybrid Plug-In, як і суто електричний «побратим», доступна з двома типами кабін на вибір — L і P.

Читайте також:
В Украину поставили первый тягач Scania на метане

Scania Zone — ідеальний інструмент для використання з гібридною вантажівкою. Сервіс на основі місця розташування (GPS) допомагає водіям автоматично перемикати режим руху відповідно до ПДР й охорони навколишнього середовища, а також індивідуально розроблених правил щодо швидкості, шуму і шкідливих викидів.