X

Сьогодні стартує новий сервіс таксі Taxify в Україні

23 сентября на украинский рынок выходит Taxify. Новый для Украины европейский сервис заказа такси начинает работу в Киеве

Taxify в Україні повідомляє про двісті водіїв, які пройшли відбір, а потім навчання для роботи з клієнтами. За словами засновника і керівника Taxify Маркуса Віллінга, сервіс замовлення таксі взяв до уваги особливості ринку і менталітет, тому всі відібрані таксисти – професіонали своєї справи.

Зазначимо, Taxify є естонською компанією, заснованою у 2013 році. За минулі три роки Taxify успішно проявила себе в двадцяти країнах, а головною особливістю своєї діяльності вважає популяризацію так званих спільних поїздок на приватних авто (ridesharing).

Естонський сервіс замовлення таксі вважають альтернативою Uber, але наразі складно сказати, у чому полягають його відмінності та/або переваги. Невідомі ні тарифи, ні особливості прорахунку маршруту та кілометражу. Єдине, на чому зроблено акцент – можливість і готівкового, і безготівкового розрахунку. Але сьогодні це навряд чи можна назвати нововведенням.

Не можна назвати інновацією і мобільний додаток Taxify для Android і iOS. В цьому разі можна обрати машину, грунтуючись на часі прибуття, ціні та рівні обслуговування. Після запиту користувачі можуть бачити час прибуття автомобіля на карті в режимі реального часу і оплатити поїздку за допомогою програми.

Засновник Taxify стверджує, що компанія надає високий рівень сервісу за доступною і зрозумілою ціною, але в чому це виражається – запитання риторичне. Адже Uber та інші сервіси говорять про те саме. Із загальнодоступної інформації можна згадати обіцянки естонської сервісу щодо заробітку самих таксистів – 190 гривень на годину. Крім того, Taxify пропонує роботу за вільним графіком, але явні переваги і вигода обох сторін поки що все ще незрозумілі.