X

Сімейство Ford Fiesta відзначає 40-річчя

Поклонники Ford Fiesta собрались на фестиваль, чтобы отметить 40-летие с момента начала производства любимой модели с голубым овалом.

Ford Fiesta відзначає 40-річчя

Святкова колона з 40 Ford Fiesta проїхала маршрутом Дагенхем-Брайтон. Так фани Fiesta відзначили 40-й ювілей популярного хетчбека в рамках традиційного заходу Ford Summer Festival. За кермом класичних і сучасних автомобілів Fiesta були їхні власники – співробітники британського підрозділу компанії Ford і провідні автомобільні журналісти.

У пробігу брали участь найрізноманітніші модифікації, зокрема рідкісні екземпляри – спортивний ST200, комерційний фургон Mk 1 Fiesta Van, кабріолет Fly Crayford Convertible та інші. Багато машини зійшли з конвеєра британського заводу компанії Ford в Дагенхемі.

У колоні можна було побачити сріблястий Ford Fiesta четвертого покоління, який лише за день до фестивалю поповнив історичну колекцію марки. Цей автомобіль в дар в компанії передав колишній власник, який проїхав на цій машині лише 35400 кілометрів.

«Все, що нам довелося зробити на сервісі – це замінити гальмівні колодки. Після чого машина вирушила на фестиваль», – коментує Айвен Бартоломьюз, який відповідає за заводську колекцію.

З історичного зібрання компанії на фестиваль прибули первісток сімейства Mk 1, модель другої генерації з пробігом лише 27300 км на одометрі, а також кілька оригінальних, не реставрованих спортивних версій XR2. Фінішувала колона на гоночному треку в Брайтоні, де на екіпажі чекав святковий торт та інші учасники фестивалю.

У рамках фестивалю відбувся конкурс глядацьких симпатій «The People’s Choice award», на якому переміг Дейв Лейн і його універсал Ford Cortina Estate першого покоління. А приз за набільший пробіг на фестивалі отримав Авеліно Пірін, який подолав дистанцію близько 400 км.

У програмі фестивалю були змагання з автомодельного спорту Scalextric

«Нинішній фестиваль став чудовою можливістю для фанів Ford відзначити 40-ву річницю з початку виробництва моделі Fiesta», – коментує одна з організаторів фестивалю Кетрін Чеппель.

Захід організували журналісти спеціалізованих автомобільних видань Fast Ford, Classic Ford, Fast Car і Retro Cars. У програмі фестивалю були виступи рок-гуртів, конкурси та змагання з автомодельного спорту Scalextric, а також зустрічі з зірками автоспорту.