X

Сервіс Uber Shuttle оголосили незаконним

В Департаменте транспортной инфраструктуры города Киева считают деятельность сервиса Uber Shuttle незаконной и несоответствующей украинскому законодательству

Кияни та гості столиці вже змогли оцінити зручний сервіс пасажирських перевезень Uber Shuttle, який став серйозним конкурентом звичним маршруткам. Замовлення через мобільний додаток, гарантоване місце в комфортабельному салоні, економія часу, оскільки відпадає необхідність очікування на зупинках. Однак все це, виявляється, не відповідає українському законодавству.

Читайте також:
В Киеве запустили альтернативу маршруткам – UberShuttle

Саме таку заяву зробив директор Департаменту транспортної інфраструктури міста Києва Сергій Майзель на своїй сторінці в Фейсбуці. Він зазначає, що ці маршрутки курсують нелегально, без дозвільної документації, водії порушують правила дорожнього руху, крім того не мають прав відповідної категорії.

Тільки Департамент транспортної інфраструктури визначає умови конкурсу та маршрути і формує їх на конкурсній основі. За словами Сергія Майзеля, Uber Shuttle ігнорує конкурсну процедуру і сам визначає для себе маршрут. «Якби вони звернулися в Департамент, то ми пояснили б, що підтримуємо цей проект тільки у великих автобусах (щонайменше 50 посадкових місць), оскільки довгий час боролися, щоб прибрати з міста «спринтери» і маршрутки з центральної частини міста», – зазначає чиновник.

«У Департаменті транспортної інфраструктури на сьогодні відсутні будь-які документи, які надавали б право здійснювати пасажирські перевезення за маршрутами Uber Shuttle. Тому я вважаю їхню діяльність незаконною».