X

Siemens зупинив постачання швидкісних поїздів «Сапсан» для російських залізниць

З рф відмовляються співпрацювати все нові й нові провідні західні компанії. Так, німецький машинобудівний концерн Siemens припиняє постачання швидкісних електропоїздів Сапсан. Про це розповів сам директор рзд, повідомляє Meduza.

Зазначимо, що в 2021 році на росію було поставлено три таких електропоїзди. А з 2009 року загалом експлуатується 16 одиниць. Хоча конструктивно вони розраховані на швидкість 300 км/год. Реально російськими залізницями вони курсують зі швидкістю 160-200 км/год. Стандартний склад із 10 вагонів перевозить близько 500 осіб.

Що ж до технічного обслуговування, то Siemens поки що його проводить, але як зазначили в компанії, «якщо надійдуть уточнення, то все може змінитися». Нагадаємо, що Siemens уклав із рзд контракт вартістю 354 млн доларів на техобслуговування електропоїздів «Сапсан» протягом 30 років.

До речі, постачати на рф пасажирський залізничний транспорт нещодавно відмовився ще один закордонний гігант – французька компанія Alstom. Її поїзди «Алегро» призначені для швидкісної лінії «Санкт-Петербург – Хельскінки».

Читайте також:
Російський автопром ляже під тиском санкцій