X

Сніг у Києві допомагає прибирати унікальна компактна техніка

Сніг, що рясно випав на київські вулиці, виїхала прибирати найрізноманітніша спецтехніка. І якщо для доріг використовуються великовантажні автомобілі, для розчищення тротуарів – компактні машини. Одну з них – марки Karcher вдалося зняти днями кореспондентові «Автоцентру».

Отже, перед нами просто мініатюрна модель MC-80, яка завдяки шарнірно-зчленованій рамі при габаритній довжині 3,23 м має радіус розвороту менше метра – 873 мм. При цьому тут встановлено найпросторнішу в класі кабіну оператора, яка має внутрішній об’єм 1,45 м куб.

Влітку ця машина використовується як підмітально-прибиральна. Взимку ж завдяки різноманітному змінному обладнанню її пристосували для прибирання снігу.

Спереду встановили снігоприбиральний відвал, а ззаду – ящик для посипання солі. А ось 1000-літровий бункер, який використовується влітку для сміття, зняли, що надало машині вигляду такого-себе «пуголовка».

У рух Karcher MC-80 наводить 3-циліндровий дизельний двигун Yanmar потужністю 35 к. с. Робоча швидкість становить 15 км/год, а максимальна – 25.

Читайте також:
Для уборки освобожденных городов Киевщины создан интересный волонтерский проект