X

Спецпризначенці КОРД отримали броньовані Mercedes-Benz

Днями підрозділ особливого призначення Нацполіції КОРД (Корпус Оперативно-Раптової Дії) отримав нові броньовані автомобілі. Це мікроавтобуси Mercedes-Benz Sprinter, що пройшли доопрацювання у відомій українській компанії “Реформ”. Машини передані представниками відділу технічної допомоги правоохоронним органам Посольства США в Україні в рамках відповідної міжнародної програми.

Мікроавтобуси з середньою колісною базою і низьким дахом відрізняються зсувними бічними дверима з обох бортів, глибоким тонуванням вікон в основному салоні, а також двосхилим ошинуванням на задніх колесах.

За словами заступника голови Нацгвардії Михайла Кузнєцова, крім нових броньованих Mercedes-Benz Sprinter спецназівці також отримали обладнання для високоточної стрільби – оптичні приціли, балістичні калькулятори та прилади нічного бачення. У свою чергу старший радник з реформування правоохоронних органів відділу правоохоронних питань посольства США в Україні Френк Герберрт зазначив, що допомога в рамках проекту надається вже з 2015 року.