X

Найстаріший ралійний автомобіль-чемпіон внесено до Книги Рекордів України

В минувшие выходные произошло уникальное событие для украинского автоспорта – впервые в истории раллийный автомобиль был занесен в Национальный реестр рекордов Украины.

Почесне місце у списку найбільш унікальних автомобілів посіла єдина в Україні Honda CRX One Generaion, яка виступає в Чемпіонаті України з ралі. У 2015 році автомобіль не тільки відсвяткував 28 день народження, а й поставив рекорд за віком машини-переможця: жоден автомобіль раніше не вигравав Чемпіонат саме у віці 28 років!

Ця історія почалася в середині грудня минулого року, коли проект «Ралі в Україні» опублікував чергову статтю з циклу «Ралійна техніка» – того разу її було присвячено різним модифікаціям Honda CRX. Приводом для написання цього матеріалу стала перемога екіпажу M2Motors в особі Романа Козіна та Сергія Вансовича в Чемпіонаті України з ралі 2015 року. Як з’ясувалося, їхня «Хонда» стала першим в історії автомобілем, який завоював цей титул у віці 28 років з моменту сходження з конвеєра!

За словами спортивного директора Юлії Матвєєвої, команда не здогадувалася про те, що результат, досягнутий екіпажем, у певному сенсі є унікальним. «Дізналися про це зі статті на сайті rally.in.ua і, звісно, дуже зраділи. А ще через деякий час прийшла ідея – якщо це досягнення і справді є неповторним, то чому б не зафіксувати цей рекорд? Для підтвердження цього рекорду за сприяння Дирекції Автомобільної Федерації України відбулося звірення даних переможців за класами Чемпіонату України за всі роки. Після чого досягнення отримало офіційне підтвердження і було подано заявку в Національний реєстр Рекордів України.

І от 23 липня на відомій тренувальній трасі «Боярський Вал» відбулася офіційна церемонія реєстрації цього рекорду. Команді M2Motors – пілотам і спортивному директору – вручили дипломи, які підтверджують те, що автомобіль екіпажу Романа Козіна та Сергія Вансовича Honda CRX One Generaion є найстарішим автомобілем-чемпіоном України з класичного ралі.

 

Ну, а доповнили урочисту частину показово-тренувальні заїзди автомобіля-рекордсмена, в яких взяли участь і запрошені на церемонію представники ЗМІ. Деяким чином, це стало ще одним доказом заслуженості рекорду – адже кожен зміг переконатися в тому, що «винуватець торжества» не порошиться в покинутому гаражі, а справді готовий до нових ралійних баталій.