X

Водій найповажнішого віку в Україні їздить за кермом у 96 років!

Самый уважаемый и старейший водитель в Украине, несмотря на свой возраст, до сих пор ездит за рулем!

96-річний Анатолій Грищинський проживає в Ніжині (Чернігівська область), куди в неділю приїдуть експерти Національного Реєстру Рекордів спільно з представниками ЗМІ. Мета – документально зареєструвати новий рекорд – «Найстарший водій автомобіля в Україні».

Анатолій Грищинський отримав водійські права в 1939 році – тоді йому було 19 років. Через два роки тоді ще молодого Анатолія мобілізували, і всі подальші роки війни він провів за кермом військових машин. За ці роки Грищинський поїздив за кермом ЗІС-5, «полуторки», Studebaker і легендарного Додж 3/4. Зустрівши перемогу в Кенігсберзі, Анатолій пішов учитися в університет і в результаті став кандидатом економічних наук.

З особистих автомобілів у заслуженого водія України та ветерана війни є «Запорожець». Нещодавно він нарешті дочекався машини і від держави – ЗАЗ Sens. До речі, на ній Анатолій Грищинський і приїде до місця проведення урочистої реєстрації рекорду, запланованої на 11 вересня 2016 р. Вручення сертифіката та реєстрація рекорду відбудуться о 15:00 у рамках щорічного фестивалю спорту, краси і здоров’я за адресою: місто Ніжин, стадіон «Спартак».