X

Стартувало виробництво вантажівок DAF нового покоління

У перших числах листопада 2021 року на заводі компанії DAF Trucks nv в Ейндховені почався серійний випуск вантажних автомобілів нового покоління. Первістком став яскраво-червоний сідельний тягач DAF XG + із 12,9-літровим турбодизелем PACCAR MX-13.

Машину вже передали першому покупцеві — Андре Вербеку, керуючому директору і власнику транспортної компанії Verbeek. Agra Vision. На урочистій церемонії вручення ключів були присутні Джон Йоррітсма, мер Ейндховена і Гаррі Волтерс, президент DAF Trucks.

Зазначимо, що DAF Trucks є першим виробником вантажних автомобілів, який представив на ринку машини, розроблені відповідно до нових європейських правил щодо масогабаритних показників.

“DAF — не тільки перша компанія, яка зробила це, а й єдина”, — сказав президент DAF Гаррі Волтерс. “Це означає, що наші нові вантажівки для далеких перевезень — нові XF, XG і XG + — встановили новий стандарт ефективності, безпеки і комфорту водія.

Це були основні причини, через які Європейська комісія була готова надати вантажним виробникам більше можливостей для розробки нових оптимальних кабін. Подовживши передню частину на 16 см і приділивши максимальну увагу аеродинаміці, ми змогли досягти 10% економії витрати палива і аналогічного зниження викидів CO2″.

Модель нового покоління являє собою абсолютно нову платформу для транспортних засобів, повністю підготовлену для альтернативних акумуляторних електричних і водневих трансмісій майбутнього, які наразі розробляються DAF Trucks N. V.

Прототип DAF XF на водневих паливних елементах