X

Студенти НТУ одними з перших в Україні ознайомилися з тягачами Scania Super

У Національному транспортному університеті (НТУ) в Києві відбулася презентація магістральних тягачів Scania Super. Компанія «Сканія Україна» вже не перший рік співпрацює з цим вишем і ось тепер надала на вивчення студентам свій новітній продукт. Моделі з передовою силовою установкою Super дебютували на європейському ринку в минулому році, а ось тепер прийшли і в Україну.

Як зазначив Хокан Йоде, генеральний директор «Сканія Україна», дуже важливо, що незважаючи на війну, освітній процес в країні триває. Компанія відновлює передачу своїх вантажівок для проведення лабораторних занять в НТУ і веде пошук нових можливостей для підвищення компетентності та практичних навичок майбутніх спеціальностей в автотранспортній галузі.

Зазначимо, що Scania Super витрачає на 8% менше палива і в цьому заслуга передового 13-літрового турбодизеля, який отримав показник ККД в 50%, що є рекордом для двигунів внутрішнього згоряння. Поліпшити економічність також допомагають нові коробки передач з автоматизованим перемиканням Scania Opticruise і вдосконалений задній міст.

Читайте також:
Тягач Scania Super виявився найекономічнішим у порівняльному тест-драйві