X

Супер-дорогий позашляховик Karlmann King запатентували в Росії

Китайская компания IAT Design решила защитить свои интеллектуальные права на необычный внедорожник Karlmann King, обратившись ни куда-нибудь, а в Роспатент.

У базі Роспатенту нещодавно з’явилась інформація про реєстрацію патенту на зовнішній вигляд позашляховика Karlmann King від китайської компанії IAT Design.

Нагадаємо, що автомобіль Karlmann King уперше показали на Пекінському автосалоні навесні 2016 року. Автомобіль тоді здивував своїм кутастим дизайном кузова. На той час машина значилася як концептуальна, хоча розробники обіцяли за наявності замовлень виготовити щонайменше десять автомобілів.

Ціну на авто було оголошено захмарну – близько 1,85 млн доларів. І це при тому, що його складено на вузлах і агрегатах вантажного пікапа Ford F-450 з двигуном V10 в 6,8 л (362 к.с.).

Поки що залишається загадкою, навіщо китайці вирішили запатентувати своє дітище в РФ. Можливо, вони знайшли спонсорів для налагодження виробництва або потенційних покупців, а можливо, це просто юридична процедура щодо захисту інтелектуальних прав.