X

Тайга для Німеччини – маловідомий пікап УАЗ (фото)

Этот уникальный пикап на базе УАЗ Хантер был разработан компанией Baijah Automotive специально для европейского рынка

Напевно, багатьом хотілося б мати недорогий і простий в обслуговуванні пікап. Ба більше, таку машину на початку 2000-х навіть хотіли експортувати в країни Європи, і насамперед в Німеччину. В основу машини поклали всім добре відомий УАЗ Хантер. Ця машина суттєво відрізнялася від серійних УАЗиків і була створена компанією Baijah Automotive, що спеціалізується на доведенні ульяновських позашляховиків до стандартів Європи.

Зовні УАЗ Хантер пікап від Baijah Automotive нагадує Land Rover Defender. Модель зберегла колісну базу донора. Цікаво, що вантажний відсік оббили листами з нержавіючої сталі.

Читайте також:
UAZ Pickup: Грузовичок?

А щодо «начинки», то машина отримала доопрацьований під екологічні норми Євро 4 (на той час) двигун ЗМЗ-409. За доплату можна було встановити навіть турбодизель IVECO. Удосконалили також гальмівну систему (комплектуючі компоненти АТІ), забезпечили автомобіль гідропідсилювачем керма ZF, перебрали підвіску і встановили амортизатори Bilstein.

Читайте також:
Украинским аграриям предложили альтернативу «Газели»

У такому вигляді пікап УАЗ Хантер під брендом Baijah Taigah (Тайга) мав завоювати ринок Німеччини. Найімовірніше, машина так і залишилася в одному єдиному виставковому екземплярі.

Читайте також:
УАЗ-23602 Patriot: Не буханкой единой!

Цікаво, що УАЗ ще на початку 90-х вів роботи над власним пікапом. У підсумку з’явилася модель УАЗ-2315, зовні більше схожа на бортову вантажівку, оскільки мала окремий кузов з тентом. Зараз один з прототипів цієї машини спочиває в заводському музеї УАЗу.