X

Tesla, Ford і GM будуть виробляти апарати ШВЛ для боротьби з коронавірусом

У зв’язку з поширенням нового коронавірусу, який вражає дихальну систему, у світі з’явилася гостра необхідність в апаратах для штучної вентиляції легенів (ШВЛ), до яких підключають хворих із важкою пневмонією. Саме про виробництво цих систем зараз заговорило керівництво Ford і Tesla. Ілон Маск особисто виступив із цього приводу, зазначивши, що компанія Tesla випускає складні системи кондиціонування, а SpaceX використовує серйозні апарати життєзабезпечення. “Випускати системи для вентиляції легенів не складно для нас, проте для початку виробництва знадобиться деякий час”, – заявив Маск.

Зі схожою заявою виступило і керівництво компанії Ford. “Ми є найбільшим автовиробником і головним роботодавцем у сфері автомобільної промисловості на території США. У разі необхідності, ми неодмінно допоможемо владі країни і забезпечимо клініки всім відсутнім обладнанням”, – зазначають у компанії.

До того ж йде і General Motors. Глава компанії Мері Барра запропонувала використовувати порожню фабрику для “мобілізації в дусі Другої світової війни”, щоб розпочати виробництво відсутнього медичного обладнання.

Така позиція керівників згуртовує співробітників і вселяє в них оптимізм. Працівники General Motors навіть порівнюють себе із групою музикантів, що грають на Титаніку, доки той тоне. У кожного з автовиробників були величезні плани на цей рік, проте вони готові їх відкласти і працювати на благо соціуму. Чи не чудово?

Схожа ситуація сталася не тільки в США, а й у Великій Британії. Там на поклик уряду відгукнулися підприємства Toyota і Jaguar. Ford не залишився осторонь і і вже думає над тим, чим він зміг би допомогти.