X

Tesla отримала найбільше замовлення на електровантажівки

Компания Walmart Canada намерена приобрести 130 магистральных электрический тягачей Tesla Semi

Компанія Walmart Canada, що здійснює магістральні перевезення, готова придбати 130 електричних сідельних тягачів Tesla Semi. Відзначимо, що це найбільше замовлення на цю машину, повідомляє Chicago24online.com. Нагадаємо, що серед перших покупців Tesla Semi фігурують такі гранди, як Pepsi, DHL, UPS і деякі інші.

Раніше для попереднього замовлення електричного тягача потрібно було внести 5 тис. доларів, але потім виробник збільшив перший внесок до 20 тис. Повна вартість машини досягає 200 тис. доларів. Неважко підрахувати, що усе замовлення для Walmart Canada обійдеться в понад 20 млн «зелених».

До речі, цей канадський перевізник до кінця 2022 року хоче оновити 20% свого парку електричними тягачами Tesla Semi, а головна мета – до 2028 року повністю перейти на машини з нульовим шкідливим викидом.

Одним із головних критеріїв вибору на користь машин Tesla Semi для Walmart Canada став їхній запас ходу – до 800 км з повною масою автопоїзда 36 т. Зазначимо, що такий завантажений автопоїзд споживає менше ніж 2 кВт на одну милю (1,6 км). При цьому він може розганятися до 100 км/год лише за 20 секунд. Ба більше, долати підйом у 5% автопоїзд може на 32 км/год швидше дизельного аналога, розганяючись до 104 км/год.

Читайте також:
Тягач на электротяге Tesla Semi еле догнали на трассе (видео)

Ми вже неодноразово писали про перенесення термінів початку виробництва тягачів Tesla Semi – цієї весни компанія заявила, що розпочне випуск уже в 2021 році. Поки що інноваційні сідельні тягачі проходять посилені випробування на дорогах загального користування — у березні їх помітили навіть на Алясці.