X

Тягач Tesla Semi випробували з повним навантаженням (відео)

Электрический седельный тягач Tesla Semi продолжают активно испытывать на дорогах общего пользования в США. Одну из машин удалось детально осмотреть.

Цей електричний сідельний тягач Tesla Semi сфотографували на одній зі стоянок в американському місті Роклін (штат Каліфорнія). На відміну від інших ходових зразків, що раніше потрапляли на дорогах, цей відрізняється яскраво-червоним забарвленням. Вдалося розгледіти одну цікаву деталь – невеликий багажник в передній частині. Також машина здивувала двостулковими дверима, які відкриваються проти ходу.

Читайте також:
Тягач на электротяге Tesla Semi еле догнали на трассе (видео)

Також машина попалася і в русі, у складі навантаженого напівпричепа, на якому стояли бетонні блоки. На ходу проглядається оригінальний інтер’єр, зокрема центрально розташоване крісло водія.

Старт продажу Tesla Semi спершу було заплановано на 2019 рік – принаймні так було заявлено під час презентації наприкінці 2017 року. Однак потім його перенесли на 2020 рік. Будемо сподівається, що ця дата вже залишиться без змін. Як повідомлялося раніше, тягач буде доступний з двома варіантами ємності батарей, які дадуть змогу 36-тонному автопотягу проїхати без підзарядки до 300 і 500 миль – 480 і 800 км відповідно.

Читайте також:
Электрический тягач Tesla Semi – уже в продаже

Електричний тягач має прекрасні динамічні показники – від 0 до 96 км/год розгін займає лише 5 секунд, а у складі 36-тонного автопоїзда – 20 секунд. Ціни залишилися без змін – 150 тисяч доларів за перший варіант і 180 тисяч – за більш далекобійний.