X

У Volvo Trucks – новий партнер на Волині та Рівненщині

Компания «Негабарит-Сервис» уже почти два десятилетия осуществляет негабаритные перевозки и выбирает для своего автопарка именно грузовики Volvo. А в 2019 году «Негабарит» присоединился к большой семье Volvo Trucks и получил статус официального сервисного центра и дилера Volvo в Волынской и Ровенской областях

Компанія «Негабарит-Сервіс», яка спеціалізується на перевезенні великогабаритних та негабаритних вантажів, розпочала свою діяльність ще 17 років тому у місті Ковель Волинської області. «У 2002 році ми придбали два перших автомобілі, а у 2004 році вирішили купити дві низькорамних платформи. І з того моменту ми розпочали перевезення негабаритних вантажів за межі України», – згадує власник та керівник «Негабарит-Сервіс» Олег Козел.

З того часу автопарк компанії постійно зростав і наразі він налічує майже 100 вантажівок та близько 130 причепів й напівпричепів.

До кінця 2017 року «Негабарит-Сервіс» використовував тільки вантажівки з пробігом. А з 2018 року перевізник почав закуповувати нові автомобілі. Символічно, що першим новим автомобілем став Volvo. «Взагалі автомобілі Volvo з’явилися в нас ще у 2003 році. А у 2018 році їх частка у нашому автопарку складала близько 33%», – розповідає Олег Козел.

Для компанії було важливо, щоб вантажівка відповідала декільком важливим критеріям. «По-перше, це ціна користування автомобілем. По-друге, це вартість експлуатації с розрахунку на 1 км пробігу. По-третє, це рівень споживання палива. Виходячи з нашого досвіду та специфіки роботи (це на 95% міжнародні перевезення та негабаритні вантажі), ми вирішили обрати Volvo, оскільки ці вантажівки повністю задовольнили нас», – говорить Олег Козел.

Серед інших параметрів, які були важливі для «Негабарит-Сервісу» – це високий рівень комфорту та великі кабіни зі спальними місяцями. Також перевізник при замовленні вантажівок обрав максимальний перелік контраварійних опцій, оскільки компанія прагнула придбати автомобілі з найвищим рівнем безпеки. «Це система контролю смуги руху, система екстреного гальмування, адаптивний круїз-контроль, датчики «сліпих» зон, датчики контролю втоми водія»,– розповідає власник компанії.

«Негабарит-Сервіс» приділяє багато уваги питанню споживання палива, й всі вантажівки Volvo у автопарку компанії оснащені системою І-See, яка забезпечує економію пального та сприяє зниженню викидів CO2 у навколишнє середовище.

«Якщо порівняти автомобілі з двигунами, які відповідають екологічним нормам Євро-5 з вантажівками екологічного класу Євро-6 обладнаними I-See, то економія палива може сягати 25%. Але на споживання пального впливають не лише «розумні» системи, але й рівень кваліфікації водіїв та можливість відслідковувати, як водій керує автомобілем. Сукупність всіх цих факторів є запорукою економічного водіння, до якого ми прагнемо», – пояснює Олег Козел.

Упродовж 2018 року компанія «Негабарит-Сервіс» придбала 9 вантажівок Volvo FH, за перше півріччя 2019 року її автопарк поповнився 17 вантажівками, а до кінця року вона отримає ще 5 автомобілі.

Крім того, у 2018 році компанія почала перемовини про відкриття у Ковелі авторизованого сервісного центру вантажівок Volvo, й у 2019 році сервіс почав офіційно працювати. За словами Олега Козела, Volvo Trucks запропонувала найкращі умови щодо запуску цього бізнесу, надала допомогу з навчання персоналу тощо.

«Також у 2019 році ми уклали агентську угоду на реалізацію нових вантажівок Volvo у Волинській та Рівненській областях й отримали статус офіційного дилера Volvo Turcks у цих регіонах», – говорить Олег Козел.

«Негабарит» має план інвестицій у обладнання й інструменти, який розрахований на три роки, та планує збільшити перелік послуг. Зокрема, СТО буде здійснювати ремонт двигунів та КПП. «Наші співробітники вже пройшли відповідні курси й готові надавати ці послуги», – пояснює Олег Козел.

На сервісі та у дилерському центрі «Негабарит» наразі працює більше двох десятків спеціалістів. Керівництво компанії має намір збільшити кількість автомеханіків й розширити графік робочого часу майстрів на СТО.