X

Україна закупить 40 нових тепловозів відомого бренду

В 2020 году в Украину планируют поставить новую партию локомотивов американской компании General Electric, причем локализация их производства будет расширена

У новому році «Укрзалізниця» планує оновити свій рухомий склад новою партією американських локомотивів TE33AC. 30 грудня Міністерство інфраструктури, «Укрзалізниця» і компанія Wabtec (GE Transportation) підписали меморандум.

Читайте також:
Кабмін дозволив експлуатацію приватних локомотивів

Передбачається укладення договорів на поставку цього року 40 тепловозів цієї моделі і надання послуг з технічного обслуговування для 70 таких локомотивів.
Як зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій, справедлива вартість і умови поставки є ключовими питаннями в продовженні співпраці з компанією Wabtec.

«Зараз General Electric разом із фінансовими партнерами представила нам умови, які ми вважаємо прийнятними. Ми фіналізуємо узгодження цих умов, після цього розпочнеться підготовка проектної документації. Також важливим моментом є розширення локалізації виробництва в Україні. Про це ми також ведемо переговори», – зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Подія
Стала известна причина пробуксовки тепловоза Тризуб ТЭ33АС
10 Січ, 21:30

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» за останні два роки вже отримала 30 локомотивів TE33AC. 23 лютого 2018 року було укладено відповідний договір на постачання тепловозів між АТ “Укрексімбанк” та General Electric і договір фінансового лізингу між АТ “Укрзалізниця” та АТ “Укрексімбанк”.

На першому етапі співпраці з General Electric рівень локалізації залізничної тяги в Україні становив близько 10%. Крюківський вагонобудівний завод організував і забезпечив дооснащення тепловозів обладнанням відповідно до конструкторської документації виробника.