X

Українські перевізники отримали транзит через РФ

Уже с 1 июля 2019 года украинским перевозчикам вернули транзит через территорию РФ. Правда, для этого им нужно выполнить ряд условий

Уже з 1 липня 2019 року РФ знімає обмеження на ввезення певних груп сільгосппродукції, сировини і продовольства на свою територію за умови, що їх перевозять на автотранспорті як транзит у треті країни.

Однак при цьому треба виконати важливу умову – вантаж повинен відстежуватися за пломбами з використанням глобальної навігаційної супутникової системи ГЛОНАСС. Крім того водіям транспортних засобів слід мати облікові талони.

Нагадаємо, що згідно із законодавством РФ, за здійснення міжнародних автоперевезень без облікових талонів накладається штраф у розмірі від 100 до 150 тис. рублів (1600 – 2400 доларів).

Читайте також:
Польща ввела нове обмеження руху для вантажівок

Однак на практиці транзит через територію РФ почне працювати через якийсь час, адже ще не врегульовано деякі технічні питання.

Уряду РФ дано вказівку визначити перелік пунктів пропуску через кордон, стаціонарних і пересувних контрольних пунктів, які використовуються під час транзитних перевезень. Буде встановлено вимоги до засобів ідентифікації (пломб), які функціонують на основі технології ГЛОНАСС. На порядку денному – забезпечити створення та експлуатацію системи контролю із застосуванням пломб на основі технології ГЛОНАСС. Також необхідно визначити порядок видачі звітних талонів.