X

Українські снігоболотоходи випробували на Північному полюсі

Снігоболотоходи, виготовлені українською компанією ТОВ “Квадро Інтернешнл”, відомі під марками SHERP і “Богун”, сьогодні можна зустріти навіть на Північному полюсі.

І тому приклад ось ці фотографії, опубліковані виробником. Вони зроблені представником французького оператора Ponant, який пропонує екзотичні тури в найвіддаленіші куточки нашої планети.

В цьому випадку снігоболотохід прибув на край світу на спеціальному судні криголамі Le Commandant Charcot. Як видно, машина для полярних експедицій додатково оснащена твердотільним радаром норвезької марки Furuno, про що свідчить характерна “сковорідка” на даху.

Українські снігоболотоходи також нещодавно успішно пройшли випробування в трясовинах далекої Індонезії. Ці машини вже високо оцінили рятувальники багатьох країн, зокрема і наша служба ДСНС, де працюють ці всюдиходи. На початку листопада один із них надав долікарську допомогу двом туристам у горах Рахівського району, що на Закарпатті.

Зазначимо, що снігоболотоходи оснащені легким алюмінієвим кузовом, колесами з шинами наднизького тиску і економічним 1,4-літровим дизельним двигуном Kubota потужністю 44 к. с.

Нещодавно виробник показав машину з протипожежним обладнанням, що розміщене у спеціальному причепі. Такий всюдихід перевершує навіть вертоліт, адже він може дістатися до місця загоряння навіть за дуже поганої видимості.

До речі, останнім часом в Україні з’явилися ще два виробники подібних снігоболотоходів — під марками  NOMAD і Atlas, ознайомитися з якими можна було на виставці “Зброя та безпека 2021” в Києві.