X

Українські рятувальники загасили автомобіль нестандартним способом (відео)

Днями рятувальники ДСНС на Рівненщині продемонстрували досить цікавий спосіб усунення пожежі в автомобілі. Для цього на навчальному полігоні підпалили «Ниву», а потім накрили її спеціальною пожежною ковдрою Car Fire Blanked Bridgehill Pro X. Останню подарували британські колеги, які особисто провели майстер-клас нашим пожежникам, повідомляє Телеканал Рівне 1.

Ковдра розміром 6 х 8 м виготовлена зі спеціального матеріалу і коштує 5000 доларів. Вона дає змогу швидко ліквідувати вогонь шляхом блокування доступу кисню. При цьому до атмосфери не потрапляють токсичні продукти горіння. Для підвищення герметичності при накритті автомобіля ковдру стягують знизу мотузками.

Як зазначає британський рятувальник Джейсон Халл, Car Fire Blanked Bridgehill Pro X може загасити палаючий електромобіль лише за 20 хвилин. Така ковдра також допомагає усунути загоряння автомобілів у важкодоступних для під’їзду пожежних машин місцях, наприклад, у підземних паркінгах. І не випадково такий спосіб гасіння транспортних засобів сьогодні дуже поширений у країнах ЄС.