X

Унікальний КрАЗ для геологів знайшли під Києвом

Узнать в этой машине КрАЗ можно только по решетке радиатора, это единственный в своем роде автомобиль ПК-С, предназначенный для геологических работ

Унікальний автомобіль для геологів ПК-С на шасі всюдихода КрАЗ-255Б (6х6) було знайдено під Києвом ще кілька років тому. Нещодавно цю машину виставили на продаж в Ірпені за ціною ні багато ні мало в один мільйон гривень, повідомляють Українські автомобілі на своїй сторінці у Фейсбуці. В оголошенні зазначено, що машина на ходу і проїхала лише 70 тис. км

Назва спецавтомобіля ПК-С розшифровується як “підйомник каротажний” і призначений він для розвідки нафтових і газових свердловин. Кузов розділений на два відсіки – операторський і лебідковий.

В останньому розміщений спускопідйомний апарат з гігантською лебідкою, на яку намотано кабель діаметром 13,8 мм і загальною довжиною 7200 (!) метрів. Швидкість підйому варіюється від 100 до 10 000 метрів на годину. Тягове зусилля барабана при min/max швидкості – 80/35 кН. Напруга струму – 110, 220, 380 В. Споживана потужність 0,6 кВт.

У відсіку оператора крім органів керування спускопідйомним агрегатом є опалювальна установка ОВ-65, розкладна полиця для відпочинку, а також пристрій гучного зв’язку.
Унікальний КрАЗ для геологів має довжину 9,55 м, ширину 2,86 м і висоту 3,32 м. Повна маса – 19,7 т.

Читайте також:
Гоночний КрАЗ-5460 привезуть на Old Car Land 2019

Враховуючи нестандартну ширину, пересуватися дорогами загального користування без спеціального супроводу машині заборонено. Максимальна швидкість ПК-С становить 60 км/год. Було б непогано, якби такий агрегат прикрасив який-небудь музей, а також періодично показувався на фестивалях, таких, наприклад, як столичний Old Car Land.