X

Унікальний Volkswagen Transporter з Силіконової долини (відео)

онцерн Volkswagen представил инновационный микроавтобус Type 20 на базе модели Transporter T2, разработанный в честь 20-летнего юбилея исследовательского центра ERL из Силиконовой долины

Північноамериканський підрозділ Volkswagen вирішив оригінальним чином відзначити 20-річчя свого фірмового дослідного центру Innovation and Engineering Center California (IECC) із Силіконової долини. До такої знаменної події побудували унікальний концепт-кар Type 20, базою для якого став раритетний, 11-віконний мікроавтобус Volkswagen Transporter 1962 року випуску.

Незважаючи на архаїчну зовнішність, концепт із Силіконової долини може похвалитися низкою передових технологій.

Почнемо з того, що машина на електротязі-120-сильний електромотор живлять батареї на 10 кВт год, які в свою чергу заряджаються через бортову зарядку на 2500 Вт.

Мікроавтобус також має активну пневмопідвіску коліс, розроблену фахівцями Porsche.

Водій не зможе завести машину, не пройшовши біометричної ідентифікації – спеціальна ширококутна камера на лобовому склі сканує людину.


З характерних фішок Type 20 – вмонтовані мікрофони зовні і всередині. Розташовані в носовій частині, кабіні водія і салоні вони приймають різні голосові команди. В якості зворотного зв’язку машина відповідає миготінням LED-фар і великої емблеми на передку.

Розроблений спільно з Autodesk мікроавтобус вирізняє вишуканий дизайн з використанням легких ажурних елементів, що нагадують в’юнкі корали.

Вони виділені помаранчевим кольором і розташовані на колісних дисках, тримачах зовнішніх дзеркал, рульовому колесі, основах пасажирських крісел та інших елементах.

На приладовій панелі розміщена голографічна інформаційно-розважальна система, яка дає змогу переглядати 3D-зображення без спеціальних окулярів.

Центр нових технологій Volkswagen з Силіконової долини – Innovation and Engineering Center California (IECC) створили в 1998 році як дослідницьку лабораторію у сфері електроніки Electronic Research Laboratory (ERL). Якщо штат спершу становив тільки три людини, то на сьогодні це 180 висококласних фахівців.

Роботизований автомобіль Stanley

З видатних досягнень лабораторії відзначимо створення роботизованого автомобіля Stanley на базі дизельного кросовера Volkswagen Touareg. Машина без допомоги водія – його роль виконували сервоприводи, керовані дистанційно – дісталася фінішу DARPA Grand Challenge 2005, проїхавши пустелею 211 км.

Читайте також:
Как едет VW Transporter с двигателем Porsche 911 (видео)