X

Ужгород закупить 10 вітчизняних електробусів

Скоро на улицы Ужгорода выйдут новые автобусы «Электрон» - семь дизельных машин уже прибыло, а за ними последуют и чисто электрические модели с зарядными станциями

Днями до Ужгорода прибуло сім нових низькопідлоговихх автобусів “Електрон”, які працюватимуть на 38-му, 22-му та 24-му маршрутах. Через пандемію коронавірусу поставка цієї партії машин дещо затягнулася, повідомив мер Ужгорода Богдан Андріїв.

Зазначимо, що сьогодні в місті вже працює 20 автобусів “Електрон”. Машини з останньої партії оснащені кондиціонерам, вміщають до 107 пасажирів кожен і обладнані усім необхідним для перевезення  людей з обмеженими фізичними можливостями.

Крім того, мер повідав ще одну радісну новину. У п’ятницю, 13 серпня Ужгородська міська рада успішно захистила перед Міністерством захисту навколишнього середовища та природних ресурсів проект закупівлі 10 електробусів “Електрон Е18” та 10 зарядних станцій. Це проект цільових екологічних (зелених) інвестицій на придбання автобусів з електричними двигунами, який дасть змогу зменшити викиди парникових газів, а отже поліпшити екологічний стан  міста.

Його реалізація здійснюється в рамках Кіотського протоколу — тобто за рахунок коштів, отриманих від продажу нашою країною частин встановленої кількості викидів парникових газів. На сесії міськради 3 серпня підтримали реалізацію проекту на умовах співфінансування: загальна вартість близько 99 млн грн, з яких близько 40 млн грн — з бюджету міста. Близько 59 млн грн. Це буде безповоротна фінансова допомога з держбюджету.

Читайте також:
Львів закупить у концерну "Електрон" 250 електробусів

Закупівля електробусів здійснюватиметься за міжнародною процедурою. “Як і обіцяв, продовжуємо роботу над тим, щоб повністю замінити незручні застарілі маршрутки сучасним комунальним транспортом”.

ВІДЕО дивитися ТУТ