X

В Австрії на виставці електромобілів підтримали Україну

З 15 по 19 червня у Відні Австрія відбулася виставка електромобільності «Wiener Electro Tage 2022». На виставці було представлено новинки близько десятка автомобільних брендів.

Здебільшого це моделі брендів, що належать німецькому Концерну Volkswagen:

Audi e-tron та Audi e-tron GT, Cupra Born, Porsche Taycan. Чеська марка Skoda привезла Enyaq iV, а також Skoda Enyaq Coupe RS iV. Вартість останньої у версії з у Європі становить 69 734 євро.

Volkswagen представив кроссовер ID.5 з батареєю на 77 кВт * год і сумарною потужністю електромоторів в 299 к.с. Ціна такого кроссовера – 61 160 євро.

Австрійці активно цікавилися субкомпактним хетчбеком Fiat 500e, зручним на вузьких вуличках європейських міст. Вартість такого малюка з батареєю на 42 кВт * год в Австрії від 37590 євро.

Японці представили повнопривідний електрокросовер Toyota bZ4X. Він зупиняється батареєю на 71,4 кВт * год. Вартість моделі від 48290 євро. Версія представлена ​​на виставці коштувала 62210 євро.

Також був представлений європейський автомобіль року, яким цього року став корейський електричний кросовер KIA EV6. Також поруч демонстрували новий електричний KIA Niro з батареєю на 64,8 кВт*год.

На сусідньому з KIA стенді розташувався Hyundai Nexo із силовою установкою на водні, із паливними осередками Fuel Cell.

Але для нас важливішим є те, що під час «Wiener Electro Tage 2022» активно збирали допомогу для України за програмою «Life will win. #StandWithUkraine». На центральному екрані регулярно відображався QR-код, за допомогою якого можна було перерахувати фінансову допомогу українцям. Дякую, наші європейські друзі!