X

У Дюссельдорфі показали позашляховий Sprinter 2025 року

На международной выставке караванинга презентовали дом на колесах Hymer VisionVenture на базе Mercedes-Benz Sprinter

Із 31 серпня по 08 вересня в Дюссельдорфі проходить найбільша в Європі виставка караванерів Сaravan Salon 2019. Це вже 58-а за рахунком виставка і тут показують новітні кемпери, зокрема і ті, які з’являться в найближчому майбутньому. І тому приклад – дебют машини Hymer VisionVenture на шасі Sprinter, який проливає світло на те, яким буде будинок на колесах у 2025 році.

Отже, Hymer VisionVenture складено на повнопривідному шасі Mercedes-Benz Sprinter третього покоління. Насамперед відзначимо цікавий за дизайном кузов, покритий спеціальним лакофарбовим покриттям, що дає змогу в спекотну погоду зменшувати температуру зовнішніх панелей. Так, при охолодженні кузова на 20 С, температуру в салоні вдається зменшити на 4 С.

До речі, терморегуляцію має і висувний намет на даху, стінки якого можна надувати теплим або холодним повітрям: на все про все знадобиться щонайбільше 60 секунд.
Цікаво, що деякі деталі кузова виготовлені за допомогою 3D-друку, зокрема арки коліс.

А стосовно планування салону і оснащення, то кемпер майбутнього надає максимум комфорту. Це і модерний кухонний блок, і велика душова кабіна, і розкішна спальня. Одна з родзинок – висувний за допомогою електроприводу мангал.

На жаль, в представленому вигляді VisionVenture на Mercedes-Benz Sprinter не піде у виробництво, а от деякі передові рішення компанія Hymer обіцяє втілити в серійних моделях, можливо вже 2025 року.