X

У Києві визначили чемпіона країни з картингу серед любителів

16 октября в Киеве на ВДНХ состоялся Национальный Финал уникального соревнования по картингу среди любителей - Red Bull Kart Fight!

До Києва з’їхалися 24 фіналісти – найшвидші гонщики регіональних відборів Києва, Одеси, Харкова, Дніпра, Черкас, Вінниці, Чернігова та Херсона! З кожного міста – по троє учасників.

Запекла боротьба серед учасників тривала протягом трьох заїздів, у результаті яких визначилися 8 картингістів, що пройшли у фінальний етап і основну гонку.

В восьмерку самых быстрых попали:

1.Олексій Котляр (Харків),
2.Андреас Флюдстрьом (Одеса),
3.Віталій Бєлозор (Київ),
4.Олександр Толоченко (Одеса),
5.Віктор Орлов (Вінниця),
6.Богдан Половинко (Харків),
7.Ілля Юрченко (Дніпро),
8.Сергій Колесник (Вінниця).

Тоді як міста Херсон, Чернігів та Черкаси вибули з фінального заліку.

Інтрига у фінальній гонці зберігалася до самого кінця, в результаті Олександр Толоченко змістив Віталія Бєлозора, таким чином посівши місце в трійці лідерів.

Переможцями та найшвидшими картингистами-любителями України стали:

1.Олексій Котляр (Харків)

2.Андреас Флюдстрьом (Одеса)

3.Олександр Толоченко (Одеса)

Переможець Red Bull Kart Fight отримав можливість узяти участь у міжнародному картинг-марафоні в Дубаї в складі існуючої команди найкращих картингістів-аматорів України.

Переможець Олексій Котляр: «..дуже задоволений. Я беру участь у всіх аматорських змаганнях, тому для мене участь у Red Bull Kart Fight була справою принципу. Мені дуже приємно від Харкова виступити. У Києві завжди приємно перемагати харків’янам, тому мені вдвічі приємніше. З приводу подарунка, я дуже радий, я ніколи не був в Дубаї, тому чекаю з нетерпінням».

Глядачі змагання мали можливість подивитися видовищні перегони найшвидших картингістів країни у супроводі професійного коментатора Формули-1 Максима Подзигуна. Подію також відвідали українські спортсмени: drifter Олександр Гринчук і bmx-райдер Василь Лук’яненко.