X

У Києві пройшли одразу дві виставки з автоекзотики (відео)

На День автомобіліста та дорожника, який в Україні традиційно відзначають в останню неділю жовтня, відбулися одразу два захоплюючі заходи. Це благодійний фестиваль ретро та автоспортивної екзотики, організований Київським міським автомотоклубом (КМАМК), а також виставка унікальних ретроавтомобілів, організаторами якої стали Old Car Service та Old Car Land.

Почнемо розповідь із благодійного фестивалю, в рамках яких проводився збір донатів для допомоги нашим воїнам на передовій. Експозиція була поділена на декілька тематичних зон.

Особливо багатолюдно було біля експозиції з трьох розкішних автомобілів, представлених компанією Roycestars Royal Motors. Якщо два з них – кабріолет Buick Electra 1962 року і рожевий седан Cadillac Deville 1959 вже відомі за попередніми заходами, то поява яскраво-червоного відкритого Horch 853A 1937 року стала справжньою несподіванкою. Проте останній виявився якісно зробленою реплікою.

Не було відбою відвідувачів й на стенді спортивної команди White Bit Racing Team. Тут показували два надпотужні апарати. По-перше, це справжній дрегстер з двигуном у 1500 к. с.

По-друге, BMW E30 PRO RWD від Сulibeen Engineering із двигуном М50 І28 СЖ 8.5 потужністю 1100 (!) к. с. Тільки уявіть, останній автомобіль розганяється від 0 до 100 км/год всього за 1,22 с. та набирає з місця другу «сотню» за 4,28 с. На цьому «бімері» встановлено два рекорди СНД у PRO RWD: у 2011 році – 8,78 сек./272 км/год та у 2012 році – 8,63 сек./279 км/год.

Дуже цікавим учасником став пікап ЗАЗ-968, кардинально перероблений для спортивних змагань. Машина має форсований двигун від «Таврії», який встановлений вже спереду. У кабіні змонтовані потужний трубчастий каркас безпеки, спортивні сидіння Recaro.

Cеред тематичних зон були й тюнінгові автомобілі як японських, так й німецьких виробників. Баггі та позашляховики, спеціально підготовлені для важкого бездоріжжя.

Не можна не згадати і зі смаком оформленої експозиції вітчизняного виробника кемперів – компанії Life Style Camper. Один із житлових причепів – для бездоріжжя – був зчеплений з пікапом Volkswagen Amarok, з нанесеним на весь кузов захисним покриттям Line-X. А інший «будиночок на колесах», уже у ретро стилі, під’єднали до «Волги» ГАЗ-21.

А тепер розповімо про не менш цікаву виставку ретроавтомобілів, що розкинулася на території Новодницького парку, біля пам’ятника Засновникам Києва. Тут було представлено десятки машин різних років випуску.

З найповажніших за віком на увагу заслуговує чудова п’ятірка: відкрита Audi Front UW225 1936 року, два кабріолети Opel – 2.0 моделі 1934 року та 2.5 Super 6 1937 року, американський седан De Soto S6 1939 року, а також Fiat NSU 1100 Sport Cabriolet 1938 року.

Серед заокеанських раритетів виділимо також Willys MB з армійським причепом, Dodge Dart 1960 випуску, величезний позашляховик Chevrolet Suburban 1991 в доопрацьованому виконанні від ательє Anaheim Industries. Ця машина під час виставки виконувала роль кафе для учасників виставки.

Також цікавий й Oldsmobile Cutlass Supreme 1990 випуску. На особливу увагу заслуговує наші “Запорожці” різних років віпуску та велика добірка “народних” автомобілів з Німеччини – Volkswagen: від «Жука» й першого Golf, до дуже цікавої Jetta і повнопривідного мікроавтобуса T3 Syncro в чудовому стані.