X

У Києві помічено найдовший американський седан 90-х

Нещодавно на столичних дорогах з’явився розкішний представник американського автопрому 90-х – Lincoln Town Car другого покоління. Ця машина випускалася з 1990 по 1997 рік і стала одним з найбільш продаваних повнорозмірних седанів в США, розійшовшись солідним «тиражем» – 904 762 од. Після зняття з виробництва 1996 року конкурента – Сadillac Fleetwood, автомобіль Lincoln Town Car отримав статус найдовшого седана США, що мав від носа до корми 5563 мм.

Модель відрізнялася від попередника кардинально переробленим дизайном, що суттєво покращило аеродинаміку – коефіцієнт Сx був знижений з 0,46 до 0,36. Під капотом з’явився новий 4,9-літровий двигун V8 150/160 к. с., а задня пневмопідвіска увійшла до стандартного оснащення всіх версій.

Сьогодні ці дредноути зустрічаються на українських дорогах дедалі рідше. Сфотографований кореспондентом “Автоцентру” екземпляр  являє собою модель 1995 року, коли вона отримала суттєве оновлення. Зовні машину відрізняє нова решітка радіатора і фари, а також відсутність псевдо-кватирок в задніх дверях. Істотну зміну зазнав й інтер’єр. Під капотом з’явився новий силовий агрегат – 4,6-літровий, потужністю 210 к. с. (373 Нм), у парі з 4-ступеневим автоматом.

У нашому випадку Lincoln Town Car представлено у версії Signature Series, що стоїть між базовою Executive та топовою Cartier. Однією із характерних її особливостей є обтягнутий дерматином дах. Привертає увагу й опціональний гратчастий багажник на кришці основного багажника.

rrem