X

У Києві помічено унікальну малолітражку – корейський кей-кар

Які тільки автомобілі з Південної Кореї сьогодні не привозять до України. Зустрічаються серед них і справжня екзотика, як, наприклад, ця малолітражка Kia Ray, яку в одному з київських дворів сфотографував кореспондент «Автоцентру».

Машина примітна своїми непропорційними формами – коротким, але при цьому вузьким та високим кузовом. Справжнісінький кей-кар, тільки не японський, а корейський. З відмінних рис також відзначимо задні пасажирські двері праворуч по борту, які зроблені зсувними, на відміну від розпашних ліворуч.

Kia Ray з’явився у 2011 році як модель виключно для місцевого ринку. Машина побудована на базі автомобіля Picanto і відноситься до т.з. класу “light car” (довжиною до 3600 мм і шириною до 1600 мм), на представників якого поширюються спеціальні податкові пільги. В даному випадку габаритні розміри автомобіля становлять 3595 х 1595 х 1700 мм. Колісна база дорівнює 2520 мм.

Під коротеньким капотом розташувався трициліндровий бензиновий (або газовий) двигун робочим об’ємом 998 см куб. та потужністю 78 к. с. З ним у парі працює 4-ступеневий “автомат”. Цікаво, що у 2011 році пішов у серію і Kia Ray EV, який став першим електромобілем марки. Така машина оснащується 50-кіловатним електромотором і має запас ходу до 138 км.

Представлений на фото Kia Ray випущений у 2014 році. Це ще дорестайлінгова модель. Зазначимо, що в 2017 році машина отримала фейсліфтинг, а в 2022 році – ще більш серйозні зміни як в екстер’єрі, так і в інтер’єрі, а також з комплектації (системи допомоги водія та ін.).

Читайте також:
Лімузин із приставкою Grand – ексклюзив на українських дорогах