X

У Києві засвітився броньований кабріолет вітчизняного виробництва

Принимать юбилейный военный парад к 30-й годовщине Независимости Украины Министр обороны будет на новом парадном автомобиле «Козак 6»

Вчора, 18 серпня пройшла перша репетиція військового параду в Києві і на ній було представлено чимало цікавої техніки.А сьогодні розповімо про ще одну новинку — парадний автомобіль “Козак 6”, розроблений вітчизняним НВО “Практика”.

Відзначимо, що останні військові паради в Києві міністр оборони України приймав на американському позашляховику Hummer, переробленому під цю мету, на наш погляд, досить грубо – чого тільки варті задні високі дверцята. До речі, одна така машина також була присутня на вчорашній репетиції параду.

А стосовно нового парадного автомобіля “Козак 6”, то, найімовірніше, він зроблений на базі вже відомого “Козак 5”, в основі якого лежить шасі Ford F-550. На базі “Козак 5” побудований також автомобіль розмінування для ДСНС – кілька таких машин також братимуть участь у параді.

Зазначимо, що продукція НВО “Практика” широко представлена на військовому параді цього року. Це бронеавтомобілі “Козак-2М” і “Козак-2”, а також чотиривісні БТР “Хорунжий”, який являє собою кардинально перероблений БТР-60.

Козак 5 – автомобіль розмінування

Козак 2М1

Козак 2

БТР “Хорунжий”