X

У маршрутках Києва контролюватимуть температуру повітря в салоні

Победители конкурса на пассажирские перевозки в Киеве отныне должны подписать новый типовой договор, в котором появились более четкие требования предоставления услуг

Новий типовий договір, розроблений Київською міською державною адміністрацією для пасажирських перевізників, суттєво розширює функції контролю з боку КМДА за якістю наданих послуг за певними стандартами, повідомляє офіційний сайт відомства.

Так, наприклад, пункт про наявність у салоні кондиціонера раніше був лише формальним, оскільки чимало перевізників заради економії палива його все одно не вмикали. Відтепер контролюватимуть не наявність кондиціонера, а температуру в салоні. Влітку вона має бути не вищою за 22 град., а взимку не нижчою за 15 град.

Також тепер перевізникам заборонено вмикати музику в салоні та розвішувати над лобовим склом іграшки й компакт-диски. Є й інші обов’язкові правила. Це наявність у салоні щонайменше п’яти кнопок зупинки на вимогу. А за кабіною має бути розміщено плакат єдиного зразка, на якому зазначено компанію-перевізника, прізвище та ім’я водія, номер його посвідчення, а також реєстраційний номер транспортного засобу.

У новому типовому договорі водієві суворо заборонено палити – за це перевізнику загрожує односторонній розрив договору. Крім того, водії та кондуктори мають спілкуватися з пасажирами лише державною, українською мовою.

Новий типовий договір уже передано на підпис переможцям чергового конкурсу на здійснення перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.