X

В Одесі пройшов парад новорічних тролейбусів (відео)

На одеських вулицях 19 грудня можна було побачити незвичайне видовище – парад тролейбусів, прикрашених яскравими гірляндами. Не всі знають, що такий проїзд електротранспорту є місцевою традицією, приуроченою до різдвяних свят. Ба більше, саме в День Святого Миколая завжди заведено запалювати новорічні ялинки, тому заходи з вогняними тролейбусами було дуже доречним і принесло втіху жителям і гостям міста біля моря.

Цього року колона святкових тролейбусів складалася з восьми одиниць техніки. Тут були представлені моделі різних виробників, зокрема і наших українських. Наприклад, це машина ЮМЗ Т2 — подібні почали випускати на “Південмаші ще чверть століття тому. Був і вітчизняний представник Т701.17, які нині випускають на Луцькому підприємстві “Богдан”. А ось найповажнішим за віком можна назвати тролейбус ЗІУ-682 — наступного року ця модель відзначить 50-річний ювілей.

У ролі таких собі “ялинок на колесах” перед здивованими поглядами постали також тролейбуси чеського виробництва — модель 14Tr, добре знайома свого часу і киянам, а також пізніша – 21Tr. Також у святковому проїзді взяли участь іще три тролейбуси зарубіжного виробництва — білоруська модель БКМ – 321 і “Тролза-5265” “Мегаполіс”.

Читайте також:
На ринок вийшов тролейбус вартістю понад мільйон євро