X

У регіони відправлена велика партія шкільних автобусів “Еталон”

За останні кілька днів до районних центрів Закарпаття та Вінниччини надійшло майже три десятки нових шкільних автобусів “Еталон”, вироблених на чернігівському автозаводі. Так, Закарпатська область отримала 12 машин моделі ЧАЗ А08116Ш на загальну суму 20,9 млн грн. Загалом у цьому регіоні сьогодні працює 249 шкільних автобусів.

Нові машини працюватимуть, зокрема у навчальних закладах Берегівського, Тячівського, Ужгородського та інших районів, повідомляє Закарпаття Онлайн. Відзначимо, що ЧАЗ А08116Ш має довжину 8000 мм і розрахований на перевезення до 28 школярів і трьох супровідників. Всі сидіння в салоні обладнані ременями безпеки.

А ось для Вінницького регіону було підготовлено вже 16 машин моделі ЧАЗ А08117Ш. Головна відмінність цих машин в тому, що вони пристосовані для перевезення дітей з інвалідністю. У кормі кожного 9,6-метрового автобуса встановлено гідроліфт для візків, а в салоні передбачено спеціальне сидіння для школяра з обмеженими фізичними можливостями.

Як зазначив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов, цього року на область держава спрямувала 21,1 млн грн субвенцій на придбання автобусів, оснащених для дітей з особливими освітніми потребами. Автобуси купили разом з територіальними громадами — на умовах співфінансування. Зі своїх бюджетів вони виділили 13.8 млн грн. Зазначимо також, що у 2020 році для громад Вінниччини було закуплено 25 шкільних автобусів на загальну суму 46,3 млн грн.

Читайте також:
В Україні з'явилися шкільні автобуси з оригінальною зовнішністю (відео)