X

У Румунії виставили на продаж унікальний перон автобус ЛАЗ

На початку листопада на одному з Інтернет-ресурсів з’явилося оголошення про продаж унікального автобуса марки ЛАЗ-моделі AX183D, повідомляють Українські автомобілі. Машина 2006 року випуску перебуває в Румунії і цікава тим, що випущена лише в кількох екземплярах. Ця модель має ще одну назву — AeroLAZ. Річ у тім, що це — перонний автобус, призначений для доставки пасажирів з будівлі аеропорту безпосередньо до літака.

AeroLAZ побудований на базі відомого 12-метрового міського низькопідлоговика ЛАЗ-183 CityLAZ і має низку суттєвих відмінностей. По-перше, це пасажирські двері, розташовані з обох бортів: праворуч їх чотири, а ліворуч – дві; всі двостулкові. По-друге, в салоні лише 17 крісел, що зроблено для збільшення загальної пасажиромісткості до 140 осіб.

Виставлений на продаж автобус оснащений турбодизельним двигуном Deutz робочим об’ємом 7,2 л, потужністю 265 к.с.

Свого часу Румунія була дуже зацікавлена в придбанні автобусів ЛАЗ. У січні 2007 році моделі CityLAZ і NeoLAZ оглянув особисто президент Румунії Траян Бесеску, перебуваючи з президентом України Віктором Ющенком у селищі Солотвині на відкритті Міжнародного автомобільного пункту пропуску “Солотвине-Сигенту-Мармаціей”.

Читайте також:
Румыния будет покупать украинские автобусы «ЛАЗ»