X

В Україні з’явилися дуже маневрені автопоїзди

Не так давно отечественные перевозчики начали эксплуатировать укороченные, одноосные полуприцепы-рефрижераторы, оптимально подходящие для езды по городу

Вчора, 28 серпня в Україні відзначали День далекобійника, і треба ж так статися, що саме цього дня пізно ввечері біля одного зі столичних супермаркетів нам вдалося сфотографувати цікавий автопоїзд. Це сідельний тягач Mercedes-Benz Axor 1840, на зчепленні у якого був одноосний рефрижераторний напівпричіп.

Такі напівпричепи дуже популярні в Європі, оскыльки дають змогу легко маневрувати містом – і справа не тільки в меншій загальній довжині, а в наявність лише однієї, при тому ще й поворотної осі.

Марку причепа, на жаль, ми не встигли розглянути. Зауважимо, що схожі моделі випускають багато виробників причіпної техніки. І передусім це Schmitz Cargobull. Так, на дорогах, зокрема, можна зустріти одноосьову рефрижераторну модель SKO 10 – повною масою 22 т, вантажопідйомністю 14,2 т і корисним об’ємом близько 60 кубометрів.

Читайте також:
На потребительские испытания передан уникальный полуприцеп Schmitz Cargobull

А щодо побаченого в Києві напівпричепа, то він використовується для перевезення молочної продукції, обладнаний холодильною установкою Carrier і гідробортом Dhollandia.

Читайте також:
Автопоезд в миниатюре на дорогах Киева (видео)