X

В Україні з’явився унікальний автомобіль швидкої допомоги

Отечественная компания Polycar представила первый в Украине автомобиль скорой помощи на базе легкого развозного фургона MAN TGE

На українському ринку восени з’явився перший автомобіль швидкої допомоги на базі розвізної моделі MAN TGE. Машину розробила і виготовила компанія Polycar – відомий вітчизняний виробник різних кузовних надбудов на вантажних шасі.

Читайте також:
MAN TGE: автомобиль как швейцарский нож

Машина оснащена 140-сильним турбодизелем. Коробка передач – механічна. Привід – на передні колеса. Зазначимо, що з моделлю TGE компанія MAN Truck & Bus увійшла в новий для себе сегмент легких розвізних автомобілів повною масою від 3,5 т. Покупцям пропонуються машини у вигляді суцільнометалевих фургонів або шасі з одинарною або подвійною кабіною для встановлення різних кузовних надбудов.

Представлена “швидка” на базі MAN TGE оснащена передовим медичним обладнанням. Передусім – це дефібрилятор-монітор з набором пристроїв, що стежать за процесами життєдіяльності організму пацієнта, з автономним джерелом електричного живлення і кардіостимулятором. А також – електрокардіограф із широким спектром функціоналу. Є сумка невідкладної допомоги із запасом необхідних медикаментів і засобів для надання першої медичної допомоги постраждалому.

До комплектації також входять ноші для перевезення пацієнтів – як у лежачому стані (вагою до 180 кг), так і в сидячому (до 150 кг). Є спінальна дошка з пристроєм для іммобілізації голови пацієнта при травмах хребта і шийних ділянок.

А щодо облаштування медичного відсіку, то його виготовлено у цілковитій відповідності до чинних нормам для цього виду машин – це стосується і системи кондиціонування, і вентиляції, і освітлення. У салоні встановлено чотири розетки на 12В і дві розетки на 220 в. Вмонтовані меблі надійно закріплені і мають герметизовані стики, що запобігають протіканню вологи і агресивних рідких продуктів (випадково пролитих медикаментів тощо). Машина також комплектується кисневими балонами.

Військова техніка
Медицинский эвакуационный автобус 4х4 – сделано в Украине (видео)
17 Сер, 21:30

Зазначимо, що компанія Polycar – аж ніяк не новачок у виробництві медичних машин. Так минулого року вона виготовила партію унікальних медичних евакуаційних автобусів на базі Torsus Praetorian. Ці машини, призначені для серйозного бездоріжжя, створені на повнопривідному шасі MAN TGM 13.240 (4х4) і сьогодні справно несуть службу в Національній гвардії України.