X

В Україну їде новий китайський конкурент БелАЗ (фото)

Скоро украинские ГОКи получат китайские аналоги БелАЗ – карьерные самосвалы марки SANY

Відомий китайський виробник будівельної техніки — компанія SANY виходить на український ринок із новим продуктом. Це кар’єрні самоскиди моделі SKT90S, які мають потіснити білоруські машини БелАЗ. Фотографії китайських богатирів, підготовлених для відправлення в Одеський порт, опубліковані на сторінці SANY Ukraine у Фейсбуці.

Із технічних характеристик відомо, що самоскиди SANY SKT90S мають споряджену масу 32 т і можуть перевозить до 60 т. Кузов корисним об’ємом 35 кубометрів. Габаритні розміри: довжина — 9100 мм, ширина — 3700 мм і висота — 4100 мм.

Машину приводить у рух турбодизель Weichai робочим об’ємом 12,54 л потужністю 530 к.с. і максимальним крутильним моментом 2300 Нм при 1500 об/хв. Із ним агрегатується 7-ступінчаста гідростатична трансмісія Fast. В Україну прибуде перша партія з шести машин, які вирушать до замовників Кривбасу.

Відзначимо, що в 2016 році на український ринок вийшли кар’єрні самоскиди іншого китайського виробники — LGMG. Це, зокрема, модель MT86, здатна перевозити до 57 т вантажу.