X

В Україну прибула партія новітніх самоскидів SHACMAN X3000

Кременчугский завод коммунальной техники «Альфатекс» поставил заказчику пять самосвалов SHACMAN серии X3000, которые отличаются принципиально новым дизайном кабины и другими конструктивными особенностями

Партію з п’яти самоскидів SHACMAN серії X3000 (6х4) було передано для роботи у ТОВ “С.К. С.-ТРАНС” (Донецька обл.). Зазначимо, що нову модель X3000 виробляють на базі добре відомої у нас машини серії F3000, що випускається за технологією MAN.

Передусім SHACMAN серія X3000 відрізняється зовсім іншим дизайном кабіни, який чимось нагадує вантажівки Ford Trucks F-MAX. Вона не тільки стала красивішою, а й аеродинамічнішою – коефіцієнт Сх зменшився до 0,53, що поліпшило економічність. Кабіна також відповідає суворим європейським нормам на ударостійкість — ECER29.

А щодо інтер’єру, то водій оцінить зручнішу ергономіку, зокрема приладову панель і крісло. До речі, кабіна покоїться на новій 4-точковій пневмопідвісці.

У моделі SHACMAN серії X3000 особливу увагу приділено зниженню ваги. Тут застосували високоміцну розширену раму (завширшки 940 і 850 мм і завтовшки 8 мм), що дає змогу краще розподіляти навантаження. Ззаду встановлено полегшену підвіску балансирного типу.

А стосовно силового агрегата, то на машинах застосовується турбодизель Weichai WP12.375e53 (Євро 5) потужністю 375 к.с., що працює в парі з 12-ступеневою КП Fast Gear. Задні мости — 13-тонні, марки Hande (MAN).

Вантажопідйомність становить 25 т. Машини укомплектовані П-подібним кузовом внутрішнім об’ємом 19,3 м куб. Максимальна швидкість — 90 км/год.

Автомобілі SHACMAN серії X3000 оснащені новітніми системами з функцією інтелектуального керування, які дають змогу здійснювати інтернет-моніторинг, контролювати роботу автоколони тощо. Все це дає змогу зменшити сукупну вартість володіння.