X

У Житомирську область передали шкільні автобуси ЗАЗ

Партію новеньких шкільних автобусів ЗАЗ-А08А1В днями отримали три громади Житомирської області — Брусилівська, Старосилецька та Попільнянська. Урочисте вручення ключів відбулося у присутності голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка.

Офіційним дистриб’ютором Запорізького автомобілебудівного заводу є компанія “Юніверсал Моторз Груп”, що входить до структури “Української Автомобільної Корпорації”. А переможцем тендеру на закупівлю шкільних автобусів став офіційний дилер “УкрАВТО” — компанія “Галичина Авто”.

ЗАЗ-А08А1В має довжину 7760 мм і розрахований на перевезення 30 школярів. Автобус відповідає стандартам ДСТУ 7013: 2009. Усі сидіння для дітей оснащені двоточковими ременями безпеки.

У салоні встановлені спеціальні сітки для рюкзаків і особистих речей. Поруч із місцем водія і людини для супроводу розміщений мовний інформатор. Для зручності посадки-висадки машина комплектується автоматично висувною підніжкою біля передніх дверей. У базове оснащення також входить автономний обігрівач.

ЗАЗ-А08А1В обладнаний турбодизелем Weichai WP3NQ140E50 стандарту Євро 5, потужністю 135 к.с. Коробка передач – механічна, 5-ступенева. Підвіска — залежна, ресорна. Застосовується гальмівна система Knorr-Bremse з ABS (ESP опційно). Машина комплектується 150-літровим паливним баком і має середню витрату 12,25 л на 100 км. Максимальна швидкість обмежена 70 км/год.

Читайте також:
У регіони відправлена велика партія шкільних автобусів "Еталон"