X

Вакуумний потяг Ілона Маска випробували в Неваді (+ВІДЕО)

Революційний вакуумний потяг Hyperloop One, розроблений за ідеєю керівника Tesla Motors, пройшов перші ходові випробування в Неваді.

На полігоні в Неваді відбулося випробування повнорозмірного макета вакуумного потяга Hyperloop One, ідейним натхненником якого став керівник Tesla Motors Ілон Маск. Заїзди поки що відбувалися на відкритій місцевості: лінійний електродвигун розігнав візок рейками до швидкості 482 км/год, Розгін від 0 до 100 км/год зайняв лише секунду. Це майже втричі менше запланованої для цього поїзда швидкості – 1220 км/год. Щоправда, її мають досягати у вакуумній трубі. Такі випробування також планують провести вже до кінця року.

Вакуумний потяг Елона Маска став на крок ближче до складання (+ВІДЕО)

Потяг Hyperloop — це надзвуковий поїзд у вигляді капсул для транспортування пасажирів. Проект вакуумної транспортної мережі («гіперпетля») ґрунтується на тому самому принципі, що і пневматична пошта. Трубами зі спеціального матеріалу, здатного витримати низький тиск, що дає змогу звести до мінімуму турбулентність і збільшити швидкість, переноситься легка алюмінієва капсула на повітряній подушці, здатна розвинути швидкість до 1220 км/год. Запуск першої такої труби завдовжки 8 км заплановано в Каліфорнії в 2018 році.