X

Van Hool поставить до Швеції симбіоз автобуса і трамвая

Відомий бельгійський виробник автобусів, компанія Van Hool уклала контракт на велику партію трамбусів для найбільшого скандинавського пасажирського оператора – Nobina. 21 машина буде поставлена в шведське місто Мальме вже в середині 2022 року. Йдеться про уникальний транспортний засіб Excui.City, що має кузов трамвая, але ходову частину автобуса — т. зв. трамбус.

У Мальмі відправлять 24-метрову трисекційну модель, з електричною силовою установкою, що живиться від акумуляторів. Ємність батарей не розголошується, проте відомо, що подібні машини комплектуються двома електромоторами Siemens, потужністю по 160 кВт., які приводять у рух колеса другої та третьої осей. Трамбус має повністю низькопідлоговий салон, в якому встановлено 61 пасажирське сидіння. Радіус розвороту невеликий — лише 12,15 м.

Зауважимо, що в основі Van Hool Excui.City лежить модульна платформа Multi Propulsion, яка дає змогу використовувати різні силові установки: гібридні (дизель або газово-електричні), електричні на акумуляторах, електричні, що живляться від контактної мережі (тролейбус) або на водневих паливних елементах. На сьогодні в 17 містах Європи, а також на Мартініці (заморському департаменті Франції) працює близько 300 трамбусів.City. А взагалі компанія Van Hool поставила замовникам вже понад 1200 екологічно чистих автобусів на електротязі.

Читайте також:
Выпущен первый в мире двухэтажный туристический автобус на электротяге