X

Велосипед для сліпих став реальністю

Этот велосипед для людей с ограниченными возможностями передвижения создала не крупная компания и даже не маленькая фирма.

Проектував і будував незвичайний велосипед молодий чоловік з німецького міста Ганновера, повідомляє DW. Річ у тому, що Матіас Фухс ще в дитинстві втратив зір. Здавалося б, про їзду на велосипеді, яку він так любив, можна забути назавжди. Однак Матіас вирішив не піддаватися недугу і не сидіти, склавши руки.

У спорудженні незвичайного транспортного засобу йому активно допомагали друзі. Велосипед вирішили зробити триколісним. Задні колеса, електромотор і акумулятори запозичили з моторизованого інвалідного візка. Сідло встановили на звичайну велосипедну раму.

Ноу-хау розробки є спеціальні датчики відстані на невеликих коліщатках, які на спеціальному кронштейні водій штовхає попереду себе. Інформація з датчиків передається по проводах на блок керування, де перетворюється на голосові команди. Керування веломашиною покладено на джойстик, також запозичений з інвалідного візка.

Матіас Фухс вже провів успішні випробування свого дітища. Давня мрія – знову сісти за кермо велосипеда, будучи сліпим, здійснилася. Тепер Матіас хоче, щоб його велосипед зміг допомогти самостійно пересуватися й іншим незрячим людям.