X

Водіям вантажівок MAN тепер не страшні сліпі зони

Нинішньої осені покупці нових вантажівок MAN отримали можливість замовити вельми важливу систему — MAN OptiView, яка суттєво покращує оглядовість з робочого місця водія і, таким чином, підвищує активну безпеку.

І невипадково 18 листопада система була удостоєна престижного призу European Transport Award for Sustainability 2022 в категорії «Системи допомоги» (Assistance Systems), основаного відомим німецьким виданням Transport.

Тепер замість традиційних зовнішніх дзеркал заднього виду, а також дзеркала переднього габариту на вантажівки MAN моделей TGL, TGM, TGS і TGX можна встановити камери, зображення з яких передається на монітори, розташовані на передніх стійках, а також на екран мультимедійної системи.

Таким чином, усуваються сліпі зони, що особливо актуально під час поворотів, перелаштування і маневрування. Крім того, MAN OptiView може також виконувати функцію моніторингу простору навколо автомобіля під час стоянки, що підвищує безпеку в нічний час. В цьому разі її можливості можна розширити додатковою установкою камери заднього виду. Активувати режим моніторингу водій може не тільки зі свого робочого місця, а й перебуваючи в спальному відсіку, з загального пульта керування.

Читайте також:
Грузовики MAN лишились зеркал и получили ряд инновационных систем (видео)